Blåt vand, hvide sejl og hundredvis af skibsmaster. No 22 Bistro på Rungsted Havn har måske én af Nordsjællands hyggeligste udsigter. Gennem bistroens smukke panoramavinduer er der et fantastisk kig til blå Øresund, de mange lystbåde og den livlige havnepromenade.


Kun 30 minutter fra København ligger Rungsted Havn. En naturskøn perle, der er omgivet af kulturelle oplevelser. Det berømte Karen Blixen-museum, Rungstedlund, ligger decideret i baghaven, Nivågaard-samlingen er en 10 minutters køretur væk, og selve den pulserende Rungsted Havn er en oplevelse – ikke kun på grund af bådene. No 22 Bistro serverer nemlig så god, fransk gastronomi, at de i sig selv er et besøg værd.

Det er ikke kun fornemt …  

For mange rimer Rungsted på noget unægteligt fint. Karen Blixen, store hatte, folk der promenerer og rigsdanske a’er. Men det er langt fra alt, som Rungsted har at byde på. Den opfattelse udfordrer No 22 bistro med deres helt igennem nede-på-jorden franske Bistro, der lige fra starten har gået mere op i fantastisk stemning og skøn, frisk mad, end fine fornemmelser.

Og det har været en succes. Som en af de ældste restauranter på havnen har de i 10 år lavet mad i rigtig bistro-stil: en hyggelig men livlig atmosfære, nærværende, varm betjening – og ikke mindst god, gedigen fransk gastronomi uden så mange dikkedarer.

Hvis det skal være friskere, skal du selv fange det

Med en placering lige ud til smukke, brusende Øresund, ville det næsten være mærkeligt, hvis havet ikke afspejlede sig på tallerkenen. I hvert fald, hvis du spørger No 22 Bistro. Her bliver alt deres (betydelige mængder) godt fra havet leveret samme morgen, som det kommer på tallerkenen. Deres kærlighed til frisk fisk skinner tydeligt igennem på kortet, hvor al fisk og skaldyr kommer fra den lokale fiskeauktion – som på ægte fransk manér.

Hvis du vil have det friskere, må du selv en tur ud i skumsprøjtene…

Franske fornemmelser og danske råvarer

Maden hos No 22 Bistro er gennemført, autentisk fransk. På kortet finder man retter som klassisk hummersuppe med cognac, helstegt kalvemørbrad med Pommes Anna og den traditionelle franske dessert, Crème Brûlée.

Men råvarerne er ærkedanske – udover cognac’en… Heldigvis.

 

Denne artikel er skrevet i samarbejde med No 22 Bistro.


FOTO KREDIT: MARTIN PEDERSEN